FCI Sporhund VM 2014 i Tyskland - Oberdorla

Dette var en helt ny opplevelse for oss - FCI sporhund VM
Jeg reiste nedover til dette mesterskapet som en "læregutt" og med stor ydmykelse. Det er ikke dagligkost å gå prøver på dette nivået. Vi hadde klart å kvalifisere oss til dette mesterskapet ved å gå IPO-FH prøve i Danmark -romjulen 2013 under veldig spesielle forhold - kan vel si det var "mye vær".

Trond Øvergaard som var den andre norske deltageren - er en rutinert deltager på dette nivået og det var veldig godt å vite og ikke minst se og oppleve, noe som kom godt med i tiden før mesterskapet startet. Tenker da på muligheten til å trene og skape kontakter og ikke minst fremskaffe informasjon.
Resultatet vi oppnådde var ikke noe spes "å skrive hjem om" er ikke fornøyd med prestasjonen vi gjorde i det hele tatt.
Nå når jeg har fått det litt på avstand så kan jeg vel si - at forberedelsene som vi gjorde før vi reiste ned ikke var godt nok gjort. Det er to ting som jeg kom frem til, som jeg må gjøre bedre.
Få litt mer "press" i sporgangen og få mer erfaring på svært lite fert. Pharos har jo masse efaring på lite fert men legge mesteparten av treningen på underlag som gjør at ferten "dunster" fort bort og at det blir lite av den fort.

Men som sagt vi lærte mye – forferdelig mange hyggelige mennesker og ikke minst masse gode ”diskusjoner” med andre deltagere til faget spor- utrolig lærerikt